Ösym 2017 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?


Ösym 2017 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?


ÖSYM LYS üniversite tercih işlemlerinin ardından yerleştirme sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. ÖSYM tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili resmi bir açıklamada henüz bulunmadı. Sonuçların Ağustos ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor. 2017-ÖSYS Merkezî Genel Yerleştirme Sonuçları İnternet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Bir aday, puanları ne denli yüksek olursa olsun yalnız bir programa kayıt hakkı kazanabilir. Bu program, adayın yerleştirme puanlarıyla ya da sınavsız geçişle girebildiği en üst tercihidir. Bunun altında kalan tercihler işleme konmaz. ÖSYM, 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgileri internet sitesinden paylaştı. ÖSYM tarafından açıklanan 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre, sınavsız geçiş dahil, 1 milyon 370 bin 7 aday üniversite tercihi yaptı. Üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına ise 792 bin 249 aday yerleşti. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. 


LYS 2017 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Bugün sona erecek olan ÖSYM LYS üniversite tercih işlemlerinin ardından yerleştirme sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. ÖSYM tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili resmi bir açıklamada henüz bulunmadı. Sonuçların Ağustos ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.
Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır

Yorum Gönder

0 Yorumlar