Test Çözme Teknikleri

Merhaba arkadaşlar bugün size test çözme tekniklerinden bahsedeceğim 




♦ Sorularda seçici olmayın,ayırt etmeyin.Her sorunun sınavda size sorulabileceğini düşünerek çözmeye çalışın.

Bir konu ile ilgili soruları çözmeden önce o konuyu tam anlamıyla öğrenin soru çözerek de anlayıp anlamadığınızı kontrol edin,hemde tekrar yapın.


Bir soruya çok fazla takılmayın bu konsantrasyonuzun bozulmasına yol açar aynı zamanda size vakit kaybettirir.


♦Çözemedeğiniz veya yanlış çözdüğünüzü düşündüğünüz sorularının doğru çözümünü mutlaka öğrenin,sorun soruşturun cevapsız bırakmayın.


♦Her gün belirli sayıda soru çözmeye çalışın ve zaman ilerledikçe soru sayısını yavaş yavaş arttırın.


♦Soruyu daha kolay çözmenizi sağlayacak önemli anahtar kelimelerin altını çizin.Asla tüm sorunun altını çizmeyin bu görüntü kirliliği yapar ve soruya odaklanmanızı geciktirir.


♦Sorudaki bütün şıkları mutlaka okuyun.Şıkların hepsini okumadan doğru olduğuna inandığınız şıkkı kesinlikle işaretlemeyin.Bir soruda da birden çok caydırıcı şıkkın olabileceğinide unutmayın.



♦Önce soruyu daha sonra verilen bilgileri okuyun.Soruyu ve verilen bilgileri anlamadan asla şıkları okumaya başlamayın.


♦Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça,ilk işaretlediğiniz cevabı değiştirmeyin.


♦Yanlış çözdüğünüz sorulardan ötürü ümidinizi asla kaybedip ümitsizliğe kapılmayın.


♦Doğru çözdüğünüzden emin olmadığınız soru ve sorular varsa tekrar göz atmak için sınavın en sonuna bırakın.Bu zamanı verimli kullanmanızda size yardımcı olacak bir taktiktir.


♦Çözemediğiniz soruları düşünerek stres yapmamalısınız.


 ♦Uzun paragraflardan oluşan soruları "bu soru kesin zordur" yargısında bulunarak o soruyu atlamayın.Unutmayın uzun paragraf soruları diğer sorulara göre daha kolay sorulardır.Genel olarak da cevaplar paragrafın içinde gizlidir.


♦Sayısal sorularda mutlaka kalemizle kağıda yazarak çizerek yapın sayfayı karalayın.Unutmayın hafızadan işlem yapmak hem çok riskli bir seçim hem de size daha fazla zaman kaybına neden olur.


♦Doğru cevaba kısa sürede ulaşmak istiyorsanız yanlış olduğuna inandığınız şıkların üstünü çizin.Bu en çok kullanılan ve en etkili yöntemlerdendir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar